Alte retete:

Rulouri din muschiulet de porc, in vin
Kolokithokeftedes
Vasilopita
Patatosalata (Salata de cartofi)
Mic dejun grecesc (Greek Breakfast)
Nuga
Pasta de masline (Tapenada)
Mustokouloura (fursecuri cu must)
Adevarul despre... SALATA GRECEASCA!
Salata de vinete... altfel!
Tzatziki

Gutui la cuptor

Gutui la cuptor La prima vedere, gutuile sunt printre cele mai neprietenoase fructe: toamna isi zbarlesc puful la oricine indrazneste sa le dea jos din copaci, iar daca duci indrazneala mai departe si musti dintr-una, sunt tari si inecacioase. Insa, tratate cum trebuie (cu zahar brun, mirodenii, la foc mic, in cuptor), veti descoperi unul din cele mai aromate si mai simple deserturi cu fructe pe care le-ati incercat vreodata.

Aveti nevoie de:

- 1 ½ kg gutui (sau 5 – 6 gutui)

- 2 pahare de zahar brun

- 1 – 2 bete de scortisoara

- Cuisoare

- 3 pahare de apa

- Se incinge cuptorul la 180° – 200° C

Gutuile curatate de coaja se taie in doua. Se scot samburii si miezul tare care ii inconjoara si se pun intr-o oala la fiert 8- 10 minute, impreuna cu zaharul si apa.
Intre timp infigeti cate 2 cuisoare in fiecare gutuie si asezati-le intr-o forma termorezistenta cu pereti mai inalti. Luati siropul de pe foc, strecurati-l si turnati-l peste gutui. Puneti in tava betele de scortisoara si, pentru o aroma deosebita, 2-3 cm dintr-o pastaie de vanilie (daca aveti la indemana) si le bagati la cuptor pentru 1 ½ – 2 ore.
Se pot servi simple, asa cum sunt, cu o lingura de frisca proaspata, sau la micul dejun peste iaurt grecesc.

Pofta buna!