Alte retete:

Rulouri din muschiulet de porc, in vin
Vasilopita
Gutui la cuptor
Patatosalata (Salata de cartofi)
Mic dejun grecesc (Greek Breakfast)
Nuga
Pasta de masline (Tapenada)
Mustokouloura (fursecuri cu must)
Adevarul despre... SALATA GRECEASCA!
Salata de vinete... altfel!
Tzatziki

Kolokithokeftedes

Sau, mai pe romaneste, chiftele de dovlecei. Sunt o mancare/garnitura/aperitiv mai varatec, dar cum dovlecei se gasesc si in afara sezonului, iata cum ii mai puteti gati daca v-ati plictisit de cei la gratar.

Se iau cam doi dovlecei (pe cat posibil de 750 de grame impreuna), se spala si se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa putin. Intre timp, dam si o ceapa potrivita tot pe razatoare, apoi stoarcem dovlecelul bine si il amestecam cu ceapa, intr-un castron incapator.

Adaugam 3 oua intregi, o lingura de oregano, 1 lingura de busuioc, 1 lingura patrunjel. Mai merg si niste frunze de menta, toate proaspete si tocate marunt. Daca ierburile proaspete nu sunt o optiune, merg si cele uscate, dar numai cate o lingurita, pentru ca sunt mai puternice aromele.

Se mai arunca in lupta o jumatate de ceasca de faina, sare, piper si se amesteca totul intr-o compozitie omogena.

Se formeaza chiftele plate, care se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui, pana se rumenesc pe ambele parti.

Simplu ca Pofta buna!

Kali orexi!